ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Πέμπτη, Απριλίου 27, 2017


Μετά την παιδική ηλικία που είναι μια ξένοιαστη ηλικία ακόμα και για το δέρμα μας έρχονται τα δύσκολα χρόνια της εφηβείας. Κατά την εφηβεία συνήθως το δέρμα παρουσιάζει ακμή. Η ακμή χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση με θεραπευτικά προϊόντα που θα μας προτείνει ο δερματολόγος. Όσον αφορά το μακιγιάζ καλό είναι να αποφεύγεται σε καθημερινή βάση και όταν είναι απαραίτητο πρέπει να είναι πολύ ελαφρύ. Να χρησιμοποιούνται δηλαδή προϊόντα τα οποία δεν είναι πολύ συμπαγή και να αφήνουν την επιδερμίδα να αναπνέει.

Κατά την δεκαετία των 20 η επιδερμίδα μας συνήθως συνέρχεται από την ταλαιπωρία της ακμής και δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα. Είναι πολύ ανθεκτική και ελαστική. Η καθημερινή όμως περιποίηση με μια ελαφριά ενυδατική κρέμα για το πρόσωπο και μια κρέμα ματιών είναι απαραίτητη. Το μακιγιάζ συνήθως δεν είναι έντονο και προτιμάται το Natural Look που απλά τονίζει την νεανικότητα και την φρεσκάδα της ηλικίας αυτής. Οι γήινοι τόνοι, το ροζ είναι κατάλληλοι για το μακιγιάζ και ο απόλυτος σύμμαχος μας είναι ένα lip gloss που κάνει τα χείλη να φαίνονται ζουμερά.
Στην δεκαετία των 30 η επιδερμίδα μας αρχίζει να χάνει λίγο από την φρεσκάδα και την ανθεκτικότητα της. Το δέρμα γίνεται πιο ξηρό και κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες λεπτές γραμμές κυρίως γύρω από τα μάτια και οι γραμμές που σχηματίζονται όταν χαμογελάμε, δηλαδή οι γραμμές έκφρασης όπως τις ακούμε συχνά. Μια πιο εντατική περιποίηση επιβάλετε. Το μακιγιάζ μπορεί να γίνει τώρα λίγο πιο εξειδικευμένο και γιατί όχι λίγο πιο έντονο, χωρίς υπερβολές πάντα. Ιδανικό για τα χείλη είναι το κόκκινο κραγιόν, γιατί αν δεν το φορέσουμε τώρα πότε θα το φορέσουμε;
Από την δεκαετία των 40 και έπειτα το δέρμα μας χάνει την τονικότητα του και την ελαστικότητά του δημιουργώντας έτσι ρυτίδες, έντονες πανάδες και η επιδερμίδα μας έχει περισσότερο κίτρινες αποχρώσεις. Η σωστή ενυδάτωση είναι καίρια για αυτές τις ηλικίες, όσο για το μακιγιάζ less is more. Χρησιμοποιούμε ένα concealer για να δώσει φως στα μάτια και ένα διορθωτικό μωβ χρώματος για να αποχρωματίσει τις πανάδες. Ένα makeup στους τόνους της επιδερμίδας μας. Προτιμότερες είναι οι ημιδιαφανείς βάσεις ή οι mineral. Τα χρώματα που θα κυριαρχούν στο μακιγιάζ μας είναι μεσαίας έντασης, δηλαδή όχι πολύ ανοιχτά ούτε πολύ σκούρα.
Η φθορά της επιδερμίδας μας μπορεί να είναι αναπόφευχθη αλλά είναι στο χέρι μας να είναι όσο λιγότερη γίνεται. Ξεκινώντας από νωρίς την καθημερινή περιποίηση και προφυλάσοντάς την από τις καταστροφικές επιπτώσεις από την έκθεσή της στον ήλιο, βοηθάμε την επιδερμίδα να αναπλάθεται και ελλατώνουμε τα σημάδια γήρανσης.

Πηγή: makigiaz.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

0 σχόλια