ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


Όροι Χρήσης Ιστολογίου: http://makeupartist-agrinio.blogspot.gr

Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο (Blog) makeupartist-agrinio δεν είναι κατ' ανάγκη απόψεις των διαχειριστών και συντακτών, αλλά πηγών και βιβλιογραφιών.
Αν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση, μπορεί άμεσα να επικοινωνήσει μας μέσω της φόρμας Επικοινωνίας.
Οι διαχειριστές έχουν δικαίωμα να αφαιρέσουν σχόλια που είναι κακόβουλα, όπως και να διορθώσουν ή αφαιρέσουν αναρτήσεις, βάσει νεότερων πληροφοριών.
Οποιαδήποτε αναφορά σε χώρους, εταιρείες, προϊόντα και πρόσωπα, δεν έχει σκοπό την διαφήμιση αλλά ούτε και την δυσφήμηση.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από προσωπικό υλικό ή από το google και το youtube και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Ευχαριστούμε όλους τους αναγνώστες για την συμμετοχή και τις χρήσιμες παρατηρήσεις.


ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Ο επισκέπτης / χρήστης των σελίδων και των υπηρεσιών του Δικτυακού μας τόπου...
 ( http:// makeupartist-agrinio.blogspot.gr ) οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τους όρους χρήσης
και τις προϋποθέσεις παροχής υπηρεσιών που ακολουθούν πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων και των υπηρεσιών μας και σε περίπτωση διαφωνίας οφείλει να μην κάνει χρήση τους.
Ειδάλλως τεκμαίρεται ότι τους αποδέχεται και παραχωρεί τη συγκατάθεσή του.
Οι κατωτέρω όροι χρήσης ισχύουν για το σύνολο του περιεχομένου και για ό,τι γενικά περιλαμβάνεται στις σελίδες του Δικτυακού μου τόπου.

Το  http://makeupartist-agrinio.blogspot.gr  δύναται οιαδήποτε χρονική στιγμή να τροποποιεί τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις, οι δε χρήστες / επισκέπτες οφείλουν κάθε φορά να ελέγχουν για ενδεχόμενες αλλαγές και εφόσον εξακολουθούν τη χρήση εικάζεται ότι αποδέχονται τους τροποποιημένους όρους και προϋποθέσεις.

Σε αντίθετη περίπτωση οφείλουν να απέχουν από τη χρήση/επίσκεψη του Δικτυακού μας τόπου.

Σχετικά με τα κείμενα

Επιτρέπεται, επιδιώκεται και επιβάλλεται απολύτως και καθ' οιονδήποτε τρόπο ή μέσο η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, η μετάφραση, η αναμετάδοση, η απόδοση κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων και ο εν γένει διασκορπισμός τους με μόνη προϋπόθεση της πλήρους αναγραφής της πηγής προέλευσης με ενεργό σύνδεσμο (LINK).

Πολιτική Πνευματικής ιδιοκτησίας

Παρότι το ιστολόγιο μας, όπως και κάθε ιστολόγιο με την κατάληξη ''blogspot.com'' υπάγεται στο Αμερικανικό Δίκαιο, τo παρόν αποτελεί την ακολουθούμενη από μέρους μου πολιτική πνευματικής ιδιοκτησίας σεβόμενος και την ελληνική νομοθεσία, η οποία συντάσσεται με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Νόμου 2121/1993 περι πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιώματων και πολιτιστικών θεμάτων.

Σύμφωνα με το άρθρο 26 του Ν.2121/93

Επιτρέπεται η Χρήση εικόνων με έργα σε δημόσιους χώρους, χωρίς την άδεια του δημιουργού και χωρίς αμοιβή, η περιστασιακή αναπαραγωγή και διάδοση με μέσα μαζικής επικοινωνίας εικόνων με έργα αρχιτεκτονικής, εικαστικών τεχνών, φωτογραφίας ή εφαρμοσμένων τεχνών, που βρίσκονται μονίμως σε δημόσιο χώρο.

Συνεπώς κάθε περιεχόμενο

Eικόνες φόντου (wallpaper), παιχνίδια, μουσική, ηχητικό υλικό, video (βίντεο), οπτικό-ακουστικό υλικό, γραπτό κείμενο (text), γραφικά, μηνύματα, ειδησεογραφικά ή ενημερωτικά δελτία σε ηλεκτρονική ή άλλη μορφή, έργα τέχνης ή δημιουργήματα (artwork), εικονογραφήσεις, απεικονίσεις, εικόνες, σχέδια, φωτογραφίες, απεικονίσεις κινουμένου σχεδίου (animations), δεδομένα, πληροφορίες, βάσεις δεδομένων, άλλες πληροφορίες που ενδέχεται να σας παρουσιαστεί, ή που μπορεί να είναι προσβάσιμο και/ή διαθέσιμο από μένα, ή να παρέχεται από μένα για δική σας χρήση είναι νόμιμη σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Αποκλεισμός συμβουλών

Οτιδήποτε παρέχεται στους χρήστες / επισκέπτες μέσω του Δικτυακού μας τόπου δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση, ευθέως ή εμμέσως, παρότρυνση, συμβουλή ή προτροπή για τη διενέργεια οποιαδήποτε πράξεως αλλά εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών / επισκεπτών να αξιολογήσουν ό,τι τους παρέχεται και να ενεργήσουν βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε δικής μας ευθύνης.

Απαγορεύεται

Το Νομικό πλαίσιο λειτουργίας των Ιστότοπων (Blogs) στις ΗΠΑ
Τo «απόρρητο» των blogs με κατάληξη σε .com, καλύπτεται απ΄την Αμερικανική νομοθεσία, που προβλέπει ρητά πως «δεν επιτρέπεται να γίνει άρση του απορρήτου λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης».

Αν ο εισαγγελέας που το χειρίζεται κρίνει ότι δεν πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα (όπως είναι ο εκβιασμός) ΜΟΝΟ TOTE γίνεται άρση.

Στις ΗΠΑ, οι bloggers προστατεύονται από το πρώτο άρθρο του Συντάγματος, που δίνει σε όλους "το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου. To 2006, το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας γνωμοδότησε ότι οι bloggers "δεν θα διώκονται ποινικά αν ο διαδικτυακός τους τόπος φιλοξενεί σχόλια αναγνωστών που είναι συκοφαντικά προς τρίτα πρόσωπα.
Λίγο αργότερα μάλιστα το ίδιο δικαστήριο αναγνώρισε και το δικαίωμά τους "να μην αποκαλύπτουν τις πηγές τους".

Η φιλοξενία του ιστολογίου γίνεται απο την εταιρία Google σε servers στις ΗΠΑ, και σε άλλες χώρες, με απόλυτη ευθύνη και κρίση της Google και www.blogger.com.

Το Νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ιστότοπων (Blogs) στην ΕΛΛΑΔΑ.

Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ BLOGGERS ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 44/2008 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης κρίθηκε ότι τα ιστολόγια δεν υπάγονται στην έννοια του ηλεκτρονικού τύπου. Αναλογικά βρίσκει εφαρμογή η νομοθεσία του τύπου στην περίπτωση του ιστολογίου.

Παρατηρήσεις

Τα κεντρικά σημεία της απόφασης
Ιστολόγιο: Xαρακτηρίζεται ως διαδραστικό μέσο επικοινωνίας αόριστου αριθμού προσώπων-αναγνωστών, που καθορίζουν το περιεχομενο του ιστολογίου.
Διάκριση ιστολογίου από ιστοσελίδα που διατηρεί μέσο ενημέρωσης στο διαδίκτυο, το περιεχόμενο της οποίας καθορίζεται από τον κύριο και τους δημοσιογράφους του μέσου.
Τα ιστολόγια δεν υπάγονται στην έννοια του ηλεκτρονικού τύπου, ο οποίος αφορά τις ιστοσελίδες των ήδη υπαρχόντων μέσων ενημέρωσης.

Αναλογική εφαρμογή της νομοθεσίας περί τύπου στην περίπτωση του ιστολογίου.
Αναγνωρίζεται η ανωνυμία των bloggers, διότι άλλωστε και στα γραπτά έντυπα παραδοσιακής μορφής είναι συνήθης η αρθρογραφία με ψευδώνυμο.

Η εταιρία που φιλοξενεί το ιστολόγιο στον παγκόσμιο ιστό, δεν θεωρείται αναλογικά, ιδιοκτήτης, εκδότης ή συντάκτης του εντύπου, μέσω του οποίου εκδηλώθηκε η ζημιογόνος συμπεριφορά.
Μόνη η χρήση ενός υπαρκτού ονοματεπωνύμου ως υπογραφής δεν αποτελεί πλήρη απόδειξη για την ταυτότητα του δράστη της προσβολής προσωπικότητας, γι’ αυτό και απαιτείται συμπλήρωση στοιχείων για την ταυτότητα του δράστη από το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας…

Οι παραπάνω όροι μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση!