ΜΑΚΙΓΙΑΖ

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ

Πέμπτη, Απριλίου 27, 2017

Όταν επισκεπτόμαστε ένα κατάστημα καλλυντικών βλέπουμε τόσα πολλά προϊόντα γύρω μας και ενθουσιαζόμαστε στην θέα τους. Στο τέλος όμως καταλήγουμε να αγοράζουμε τα παλιά γνωστά μας προϊόντα γιατί αυτά ξέρουμε να χρησιμοποιούμε καλύτερα. Άλλοτε πάλι αγοράζουμε κάτι που μας άρεσε πολύ αλλά τελικά απογοητευόμαστε είτε γιατί δεν γνωρίζουμε την σωστή χρήση του ή γιατί δεν ήταν αυτό που φανταζόμασταν.

Ας μάθουμε λοιπόν τα μυστικά των σκιών. Παρακάτω θα δούμε τα διάφορα είδη σκιών που υπάρχουν και πως πρέπει να τα χρησιμοποιούμε.
* Συμπαγείς σκόνες : είναι η πιο γνωστή μορφή σκιάς. Τοποθετούνται με πινέλο με τρίχες ή σφουγγαράκι. Προσκολούνται σταθερά πάνω στο μάτι και δεν χάνουν το σχήμα τους. Σαν σκόνη που είναι απορροφά την υγρασία και την λιπαρότητα.
* Σκόνες : ΥΗ πιο γνωστή τους μορφή σήμερα είναι οι mineral σκιές. Είναι σκιές σε σκόνη και απλώνονται με πινέλο με τρίχες τα οποία είναι πιο fluffy για καλύτερη εφαρμογή. Αυτές οι σκιές τοποθετούνται με κυκλικές κινήσεις και δίνουν μια διακριτική απόχρωση πάνω στο βλέφαρο. Το αποτέλεσμα όμως μπορεί να γίνει εντονότερο αν προσθέσουμε λίγο νερό. Στην κατηγορία των σκιών σε σκόνη ανήκουν και τα highlights. Οι σκιές αυτές είναι κάτι ανάμεσα σε σκιά και χρυσόσκονη. Χρησιμοποιούνται στο τέλος του μακιγιάζ του ματιού για να δώσουν λάμψη. Τοποθετούνται ταμποναριστά με το δάχτυλο. Οι σκιές αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο μάγουλο, στο πέτο και στους ώμους για ένα πιο φανταχτερό βραδινό μακιγιάζ. Στο πέτο και στους ώμους χρησιμοποιούμε μια μικρή ποσότητα την οποία έχουμε τοποθετήσει σε ένα μεγάλο πινέλο με τρίχες σαν αυτό που χρησιμοποιούμε για την πούδρα και προσέχουμε να μην είμαστε υπερβολικοί.
* Κρεμώδεις : Είναι σε μορφή μους και ο ιδανικός τρόπος για την εφαρμογή τους είναι με τα δάχτυλα. Πολλές φορές επιλέγουμε μια απόχρωση κοντά στο χρώμα του δέρματος η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για σκιές με μορφή σκόνης.
*Ψημένες σκιές : Οι περισσότεροι τις ονομάζουν wet&dry. Είναι συμπαγείς σκόνες που έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία. Χρησιμοποιούνται με πινέλο σφουγγαράκι το οποίο το βρέχουμε πρώτα. Σκουπίζουμε με ένα χαρτομάντιλο το πινέλο μας και παίρνουμε αρκετή ποσότητα σκιάς. Τοποθετούμε ασκώντας μια μικρή κυκλική πίεση στο μάτι για καλύτερη εφαρμογή. Το αποτέλεσμα αυτών των σκιών είναι εκπληκτικό. Τα χρώματα είναι πολύ πιο έντονα από κάθε άλλη σκιά. Μπορούν βέβαια να χρησιμοποιηθούν και χωρίς νερό για πιο διακριτικό αποτέλεσμα.
*Υγρές σκιές : Συνήθως πωλούνται σε μπουκαλάκια στην ίδια μορφή με το lip gloss. Με το ειδικό πινελάκι λοιπόν που παρέχει η συσκευασία απλώνουμε την σκιά στο βλέφαρο. Δεν μπορώ να πω ότι έχουν και το καλύτερο αποτέλεσμα.
* Χρυσόσκονες : Μπορούμε να τοποθετήσουμε τις χρυσόσκονες πάνω από το μακιγιαρισμένο μάτι με το δάχτυλό μας. Αν θέλουμε ένα πιο έντονο αποτέλεσμα μπορούμε να βρέξουμε μια μπατονέτα με νερό, να την βουτήξουμε στην χρυσόσκονη και να την τοποθετήσουμε στο μάτι. Άλλοι πάλι χρησιμοποιούν ένα lipgloss που δεν θέλουν ως βάση και τοποθετούν την χρυσόσκονη με μια στεγνή μπατονέτα. Υπάρχουν πάντως και εξειδικευμένα προϊόντα για την τοποθέτηση της χρυσόσκονης που εγγυώνται πιο σίγουρα αποτελέσματα.
Tip
* Για να φωτίσετε τα μάτια σας αφού τελειώσετε την εφαρμογή των επιθυμητών σκιών στα μάτια τοποθετείται μια ανοιχτόχρωμη σκιά, (ασημί, άσπρο, χρυσό ή κάποια ανοιχτόχρωμη ιριδίζουσα σκιά) ανάλογα με τι ταιριάζει κάθε φορά, στην εσωτερική γωνία του ματιού.
* Επειδή μετά την τοποθέτηση των σκιών σε σκόνη το κάτω μέρος του ματιού μπορεί να έχει θαμπώσει, φωτίστε το με λίγο concealer.

Πηγή: makigiaz.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

0 σχόλια