ΜΑΚΙΓΙΑΖ

ΒΑΛΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΓΙΟΝ

Πέμπτη, Απριλίου 27, 2017


Το κόκκινο είναι το χρώμα του πάθους και της αγάπης. Γενικότερα είναι ένα πολύ αγαπητό χρώμα. Έτσι και στο μακιγιάζ το κόκκινο είναι ένα ξεχωριστό χρώμα και ένα κόκκινο κραγιόν κάνει τα χείλη μας να ξεχωρίζουν.

Η αντίθεση αυτού του χρώματος στα χείλη με το μπεζ / άσπρο χρώμα της επιδερμίδας είναι πολύ μεγάλη γιαυτό πρέπει να προσέχουμε και να το τοποθετούμε με ακρίβεια γιατί τονίζεται πολύ το περίγραμμα των χειλιών. Για το λόγο αυτό καλό είναι να σχηματίζουμε το περίγραμμα των χειλιών με ένα μολύβι πρώτα και μετά να τοποθετήσουμε το κραγιόν με ένα πινέλο.
Μπορούμε να δώσουμε έξτρα λάμψη τοποθετώντας ένα διάφανο lipgloss. Μπορούμε ακόμα να χρησιμοποιήσουμε πάνω από το κόκκινο κραγιόν ένα πιο σκούρο χρώμα για να πετύχουμε μια μπορντό απόχρωση.
Αυτό που πρέπει να προσέχουμε όταν φοράμε κόκκινο κραγιόν είναι ότι το βάψιμο στα μάτια πρέπει να είναι διακριτικό. Γενικότερα τοποθετούμε μπεζ ή ροζ ανοιχτές σκιές κοντά στο χρώμα του δέρματός μας. Μπορούμε να εμπλουτίσουμε το βλέμμα μας με μια στρώση eyeliner και βέβαια με μπόλικη μάσκαρα. Το ρουζ μπορεί να είναι στους τόνους του ροζ ή του καφέ ανάλογα με το υπόλοιπο μακιγιάζ και συνήθως σε μικρή και διακριτική ποσότητα επίσης.
Σαν σκούρο χρώμα το κόκκινο συνήθως δεν ταιριάζει σε πολύ μικρά χείλη γιατί τα κάνει να φαίνονται ακόμα πιο μικρά. Μπορούμε όμως να βοηθήσουμε τα χείλη μας μεγαλώνοντας λίγο το περίγραμμα με το μολύβι και βάζοντας μόνο μια στρώση κραγιόν. Κατόπιν βάζουμε μια χαρτοπετσέτα ανάμεσα στο στόμα μας και πιέζουμε τα χείλη έτσι ώστε να φύγει ή περίσσεια του χρώματος. Τοποθετούμε από πάνω ένα lipgloss. Έτσι έχουμε την πιο ανοιχτή απόχρωση του κόκκινου.
Το κόκκινο είναι συνήθως γιορτινό χρώμα και τα κόκκινα χείλη μας κάνουν να ξεχωρίζουμε σε μια ειδική περίσταση. Δεν πρέπει όμως να το φοβόμαστε και σε μια καθημερινή μας εμφάνιση. Πάει τέλεια με ένα μονόχρωμο άσπρο πουκάμισο ή ένα μαύρο ζιβάγκο. Γενικότερα τα κόκκινα χείλη ταιριάζουν σε μονόχρωμα σύνολα κυρίως άσπρο, μαύρο και γκρι. Τα ρούχα μας μπορούν ακόμα να περιέχουν διακριτικές πινελιές του κόκκινου ή μπορεί να φοράμε ένα κόκκινο παντελόνι και να παρεμβάλλεται μια μαύρη μπλούζα. Δεν θα τα συνιστούσα όμως να συνδυαστούν με μια κατακόκκινη μπλούζα γιατί τότε χάνεται.
Το κόκκινο λοιπόν είναι ένα πάρα πολύ ωραίο και ξεχωριστό χρώμα γιαυτό μην διστάζετε να το βάλετε στην ζωή σας και στο μακιγιάζ σας !

Πηγή: makigiaz.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

0 σχόλια